Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie działa totalnie nic ABS predkościomierz i wszystko co za tym dalej idzie.

Czujniki ma sprawne komputer nie wyswietla błedów a ABS nie działa co robic??

Servis ASO BMW !!!! odesłał mnie z kwitkiem bo oni tego nie potrafią zrobić co może być przyczyną ?? cała instalacja ABS jest OK

a komputer wyświetla mi CHECK BRAKE LINNES ... albo jakos tak bo wyświetlacz tez cienko chodzi.

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie działa totalnie nic ABS predkościomierz i wszystko co za tym dalej idzie.

Czujniki ma sprawne komputer nie wyswietla błedów a ABS nie działa co robic??

Servis ASO BMW !!!! odesłał mnie z kwitkiem bo oni tego nie potrafią zrobić co może być przyczyną ?? cała instalacja ABS jest OK

a komputer wyświetla mi CHECK BRAKE LINNES ... albo jakos tak bo wyświetlacz tez cienko chodzi.

raczej BRAKE LINNING. Czyli okladziny hamulcowe.

Ale to nie powinno miec zwiazku z niedzialajacym ABS.

Swieca sie kontrolki jakies? Abs, trojkacik na srodku zegarow?

Pozdrawiam

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
czy moze wyświetla "check brake linnings" ?? jak tak to oznacza sprawdź okładzine klocków hamulcowych ?? a jak klocki masz dobre to wymień czujniki klocków hamulcowych i będzie wszystko ok pozdrawiam
Opublikowano

zaraz to jak wyminie klocki wraz czujkami to ABS zcznie takze działać bo tego juz za bardzo nie rozumiem ??

Tak swieci mi sie takze ten trójkacik po srodku:((

i nic mi nie działa a juz zaplacilem dwa mandaty za SPEED bo nie wiem ile jade a nie czuje sie predkości

pozdrawiam

Opublikowano
zaraz to jak wyminie klocki wraz czujkami to ABS zcznie takze działać bo tego juz za bardzo nie rozumiem ??

Tak swieci mi sie takze ten trójkacik po srodku:((

i nic mi nie działa a juz zaplacilem dwa mandaty za SPEED bo nie wiem ile jade a nie czuje sie predkości

pozdrawiam

Nie. Na klockach owszem sa czujniki, ale zuzycia okladzin hamulcowych.

Na piastach kol sa za to czujniki predkosci obrotowej kol.

Najbardizej podejrzana jest dla mnie ta czesc ze diagnostyka komputerowa nie wykazuje zadnych bledow - jesli pala sie lampki

ABS/ASC/DSC na stale, to moduly MUSZA WYKAZYWAC USTERKE,

w przeciwnym razie - po prostu byly zle diagnozowane !

Dlatego zaczal bym od szukania przyczyny zlej diagnozy np podjechac

do innego warsztatu, a pozniej zawezic obszar poszukiwania do

mniejszej liczby (np jednego kola) elementow. czujniki, wience zebate,

okablowanie, piasty czy wreszcie sam modul -podejrzanych jest wielu.

A moze efekt diagnostyki nie byl taki ze brak bledow, tylko ze nie

mozna skomunikowac sie z modulem ? To by juz cos znacyzlo.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

• 5 tygodni później...
Opublikowano

witam bylem w warsztacie podpiołem autko do kompa i wyrzuciła mi bład z zasilaniem na obrotomierzu co jest w tym wszystkim najzabawniejsze ze tylko obrotomierz mi działa wiec lipa czy isnieje możliwosc ze jest to jakas przerwa w napieciu do samych zegarów bo cały uklad ABS jest ok a mimo to nie działa ...

MAM PROŚBE CZY ZNACIE JAKIS LINK ZE SCHEMATAMI ELEKTRYKI DO E38 JAK TAK TO BYLBY WDZIECZNY O ADRES

Pozdrawiam