Skocz do zawartości

Centralny zamek i alarm w turingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak kupiłem auto to wszystko z otwieraniem i zamykaniem z kluczyka było OK. Po pewnym czasie zaczeły się problemy z otwieraniem z kluczyka i automatycznie z zamykaniem. Raz działało dobrze raz nie. Myśle sobie zmienię baterię w kluczyku, pewnie to to, choć jak nie mogłem otworzyć to z obu kluczyków, żaden nie reagował. Bywało czasem tak, że nie mogłem otworzyć więc otwierałem przez zamek w dzrzwiach, po przejechaniu się zamykałem też w drzwiach bo dalej nie działał, a po pół godzinie już wszystko było OK i kluczyk działał. Troche to dziwne. Dodam, że jak nie moge otworzyć centralnego to i nie moge otworzyć klapy bagażnika z kluczyka.

Ostatnimi dniami przestało działać w ogóle i teraz jest zamknięty ale bez alarmu :(

No i teraz pytanie czy spotkał się ktoś z czymś takim?

Co jest odpowiedzialne za odbieranie sygnału z kluczyka w aucie? Może tu tkwi problem.

Kluczyki raczej są sprawne, bo jak działa to z obydwóch, jak nie to też obydwa nie działają.

Czy podłączenie do komputera może coś wykazać.

Mam nadzieję że nie pogmatwałem tego za bardzo.

Z góry dziekuje za jakieś wskazówki.

A no i auto to 528i z 98' touring.

Pozdrawiam

Opublikowano

A próbowałeś od nowa zakodować kluczyk w aucie? Czasem coś się pochrzani w elektronice i konieczne jest zaprogramowanie kluczyka na nowo. Jest o tym mnóstwo info na forum więc nie będę tego powielał.

Pzdr.

Opublikowano

Próbowałem ale nie ma reakcji centralnego po zaprogramowaniu, tak jakby nie było komunikacji z samochodem.

Nie wiem co odbiera sygnał z kluczyka w aucie.