Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakie kupić tarcze i klocki do BMW E32 750iL ?

Tzn chce tarczę brembo + klocki ferodo, albo tarcze ate, tylko klocki nie wiem jakie jeszcze...

Głównie chodzi mi teraz o to, że w sumie nie widzę różnicy na aukcjach pomiętdzy przednimi, a tylnymi tarczami, a przecież przednie są większe... Czy mogę założyć też te mniejsze (bodajże 302mm)?

Opublikowano

Witam.

Większość jeśli nie wszystkie 750-tki miały system hamulcowy ATE. i właśnie takie tarcze i klocki polecam z własnego doświadczenia - przygoda z 750 trwa ponad 10 lat - niektórzy napiszą że szkoda kasy , że brempo też dobre ale ja miałem okazję przez ten czas przetestować kilka firm i ATE wypada najlepiej.

Przednie hamulce w 750 były dwojakie tz:

System wzmacniany cztero tłoczkowe zaciski i tu tarcze 324x30

oraz system ''zwykły'' i tu tarcze 302x28

Sprawdź w ETK jakie masz tarcze i takie kup / zamów można też czasami odczytać wymiar na tarczy jeśli nie jest zbyt zużyta/skorodowana.

Pozdrawiam Kanap

P.S.

To wszystko już było wystarczy poszukać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja u siebie mam tarcze zimmermana i klocki textara. Jestem zadowolony. Jestem w stanie załatwić taki komplet

Klocki Textar (kpl.) 150zł ==> nr OE 20968 203

Tarcza Hamulcowa Zimmerman (1szt.) 170zł ==> nr OE 34111159896

Mam sklep z częściami zamiennymi.

Jeśli ktoś by chciał jakąś część do siebie zapraszam na www.marka-ac.pl

pzdr

...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...