Skocz do zawartości

Kolumna kierownicy od Coupe do Kombi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Rozbiłem E36 Coupe i teraz mam troszkę części. Kupiłem właśnie E36 Kombi i tam nie mam regulacji kierownicy. Zastanawiam się czy da się przełożyć kolumnę bez większych problemów. Czy ktoś z was już to robił? Czy będzie z tym dużo roboty?

Opublikowano

Nikt nie będzie zgadywał co rozbiłeś i co kupiłeś

popatrz sobie sam to łatwe

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/

jak wybierzesz konkretną część, klikasz na jej nr Part Nubmer i otwiera się stronka Usage gdzie masz zastosowanie części we wszystkim możliwych modelach

e61 530dA >> spacer.png

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta :)

Moje pytanie jest troszke inne.

Brakuje mi w mojej e36 wzdluznej regulacji kierownicy.Zastanawialem sie czy aby jest mozliwosc przystosowania kolumny z innego modelu(e39?),bo nie spotkalem sie z e36 z regulacjia kiery w poziomie.

Czy ktos przerabial cos takiego?Myslicie,ze da cie cos takiego zrobic?

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
Sam uklad jestbanalny wiec spawarka i napewno da rade tylko pomierzyc trzeba :D

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Problem w tym,ze z rysunkow w ETK nic nie da sie wywnioskowac.

Musze sie wybrac na zlomowisko i obejzec na zywo jak to wyglada.

Mysle,ze zaadaptowanie mechanizmu pod zegarami(gora,dol,przod,tyl) nie powinno byc trudne.Zastanawia mnie tylko jak zorganizowac jakis wielowpust zeby poloczenie bylo przesuwne w poziomie.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU