Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moje E39 oszalało mianowicie.Wczoraj podczas ulewnego deszczu wycieraczki po prostu stanęły i odmówiły współpracy myślałem że to bezpiecznik ale niestety nie:/Dziś za to przestała działać tylna wycieraczka i spryskiwacze a żeby było śmieszniej jak włączam ogrzewanie tylnej szyby to otwiera się bagażnik a po dłuższym postoju przy otwartych drzwiach słychać jak zamek od tylnej szyby odskakuje i można ją bez problemu otworzyć...Ktoś ma jakiś pomysł bo moje się skończyły:/Jest to BMW 523i Touring z 1999roku
Opublikowano
Problem już rozwiązany:)Okazało się że spadło cięgno nie ma to jak ogarnięty mechanik a nie mądrości elektryków...:P
Opublikowano

Kolego problem może jednak tu tkwić w ulewnym deszczu.

U mnie tak było podczas deszczu właśnie, wycieraczki stanęły i wracaj 20 km do domu, niebezpiecznie ale jakoś powoli dojechałem.

Po przęglądnięcie bezpieczników ze schowka i z bagażnika spojrzałem pod obudowe filtra kabinowego od strony pasażera i tam są przekaźniki, sprawdziłem i one też są DOBRE, ale coś mnie tyknęło że jeszcze pod drugą stroną coś jest i ściągłem obudowe i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że doskonale widze silnik wycieraczek który jest do połowy w wodzie.

Przyczyna :

zatkany odpływ wody spod szyby

Czynnik:

Liście i reszta syfu.

Zapobieganie:

Sprężone powietrze i dokładne osuszenie.

Chodzą do dziś, ale ....

W środku wygląda lepiej niż na zewnątrz, jeździ lepiej niż wygląda w środku. BMW

http://www.motostat.pl/user_images/7193/icon1.png

Opublikowano
Na szczęście u mnie nie było ani grama wody a odpływ nie jest niczym zapchany.Ale cięgno spadło i blokowało się o karoserie ale problem już został rozwiązany i smigają jak nowe:)