Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam zamiar kupic bmw 3,5l v8 silnikiem lub 4.4 ,ktory silnik polecacie jak one znosza lpg i jakie jest tak naprawde spalanie tego gazu. na co mam zwracac uwage przy zakupie?
Opublikowano

po 1- :search: :search: :search:

Po 2- gaz znoszą dobrze, ale musi to być odpowiedmnia instalacja , odpowiednio założona i ustawiona - inaczej będzie to kaszana i same problemy ...

po - jeżeli bedzie to dobry gaz to spali z 2-3 litry więcej na 100km ... A ile palą - ile się wleje - wszystko zależy od warunków - 4,4 może spalić na trasie 10/100 a może i 20 w mieście ( mówię o PB )

Opublikowano
Wiec tak jak kolega pisał powyżej poszukaj na forum jest wiele tematów na temat spalania i na co zwracać uwagę przy zakupie.Ja mam 3,5v8 i spalanie jest uzależnione od wielu czynników (miasto, trasa,pogoda no i oczywiście sposób jazdy)ja w większości jeżdżę po mieście i spalanie przy spokojnej jeździe waha się miedzy 13a15lit,a w tasie rożnie bywa udało mi się zejść na 8,5 ale jazda bardzo spokojna po autostradzie z prędkością nie przekraczająca 130km a tak ogólnie :oops: :oops: trasa ok 10-11lt

Było e28 524td,e32 735i

I jest e38 735i V8!!!!