Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam dość ciekawy problem ;/. Mam BMW e46 320d z 2004r i pewnego razu zaświeciły mi się kontrolki od kontroli a mam DSC a nie ASC tą bardziej rozbudowaną. No i wyczytałem na forum że trzeba jechać pod kompa i usunąć błąd czujnika skrętu kierownicy. Nom i bylem pod kompem i taki błąd był, dal się skasować, ale był i drugi błąd ---> błędny sygnał,brak sygnału czujnika ciśnienia. A na podglądzie wartości rzeczywistych pokazuje ciśnienia na danych czujnikach, na pierwszym pokazuje -0.9bar a na drugim 48,2bar i z tego wynika że ten drugi jest ok. Nom i gość mówił ze mam padnięty czujnik ciśnienia i bylem kupić ten czujnik. Kupiłem, wymieniłem i dalej ten błąd jest i nie daje się wcale skasować ;/. Może miał ktoś taki problem?? Co to może być?? Może cały sterownik pompy ABS/DSC?? Pozdrawiam wszystkich.

piona51987
Opublikowano
I dodam jeszcze że kontrolka od ABS-u nie świeci i ABS działa tylko kontrola nie działa ;/ i tak się zastanawiam że raczej sterownik to nie będzie.
piona51987