Skocz do zawartości

Doradzcie prosze czy warto ja kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dlugo mnie nie bylo na forum i na poczatek pozdrawiam wszystkich wlascicieli bialych smigielek na tle niebieskiego nieba :lol:

Prosze o porade w sprawie kupna. Obserwuje ta Trojeczke E 36 323is Automat z wrzesnia 1998r. Podaje link na ebay (usa): http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120455748519&ssPageName=ADME:X:RTQ:MOTORS:1123

Koncowka nr VIN to: eh63084

I teraz kilka pytan:

1. Czy warto kupic model z ta skrzynia? Jest to 4 biegowy automat o symbolu A4S310R ktory byl montowany bodjaze od 92 roku w 525 (moge sie oczywiscie mylic)Czy jest on jakos specjalnie awaryjny czy tylko przecietnie?

2. Jest to silnik M52. (2.5 170KM ale moge sie mylic bo jest to IS) Szkoda ze tylko jeden Vanos :( Sprzedajacy przyznal sie ze silnik byl zagrzany az po czerwone pole ale potem sie zatrzymal. Powodem byl wyciek plynu przez dziure w jednym z wezy. Niby pisze ze powymienial pompe plynu chlodz. weze tez, ale martwwie sie czy w zwiazku z tak wysoka temperatura nie strzelila gdzies glowica albo przynnajmniej usczelka pod nia. Mialem juz 6 cylindrowke (528i 1999r) i wiem ze wszystkie szosteczki sa delikatne w tym temacie.

3. Ogolnie chcialbym poznac jakies opinie w temat BMW z USA? Doszly mnie sluchy ze te ''zza wody'' nie maja juz takiej jakosci jak oryginal z Bayerische Motoren Werke. Chetnie poslucham fachowych wypowiedzi na ten temat lub poprosze o jakies linki.

Serdeczne dzieki z gory za wszelkie podpowiedzi i info. Pozdrawiam.

Opublikowano
Przede wszystkim rozpoznaj czy jest w bazie carfaxu, choc nie jest to do końca wiarygodne... www.carfax.com. Jest to usługa płatna, choć być może któryś z Forumowiczów Ci sprawdzi gratis lub taniej.
Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
tak wiem carfax jest wazny ale to juz moge zrobic we wlasnym zakresie. Chce tylko wiedziec czy te skrzynie sa w miare oki i czy jest sens kupowac 4 biegi. Wczesniej mialem 5 biegowa i bylo oki a czasem tessknilo sie za 6-tka a teraz jezdzic czworka? Sam nie wiem i chce poradzic sie kogos kto jezdzil podobnym modelem z ta skrzynia. Dzieki za wszelkie info.