Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas wyłączonego zapłonu webasto uruchamia się na około 10 sekund, gdy np: otwieram centralny zamek, po chwili otwieram drzwi, klapę bagażnika.

Czy czasem nie jest to wina sterowania webasto (tyrystor sterujący itp. ) ? Gdzie znajduję się sterownik webasto w touringu ?

Próbowałem tymczasowo wyłączyć webasto bezpiecznikiem, ale wraz z webastem wyłącza się klimatronik :-(. W jaki sposób odłączyć webasto aby nie wyłączać innych urządzeń.

E39 520d Touring, webasto z/c

Opublikowano
Jeżeli webasto działa na jednym bezpieczniku z klimatronikiem to przyszlo mi do glowy ze mozesz miec uszkodzonego jeża.
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
ten bezp. o ktorym pisales faktycznie jest od klimy i webasto, ale glowny bezpiecznik od samego webasto jest w bagazniku [ sedan ] w kombi powinno byc tez gdzies z tylu . bezp 30A. ew wypnij kostke z samego webasta .
Opublikowano

Dzięki !

U mnie drugi od nadkola bezpiecznik miał 20A, oraz oznaczony jako Standheizung. Po wyjęciu bezpiecznika "webasto" nie dokucza :-) Kurde aż sobie w brodę pluję, że się nie domyśliłem "Standheizung"

Jeszcze raz dziękuję.

Odkręcania nadkola nie uniknę, ale to dopiero przy wizycie w serwisie webasto, ale do to w dalekiej przyszłości :-)