Skocz do zawartości

Licznik kompletnie oszalał???????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!Problem jest tego typu że po odpaleniu Buni zegary na postoju pokazują 80km/h obroty coś koło 2tyś paliwo ponad ful temp też.Co jakiś czas zaczyna się to zmieniać tzn zaczyna trzepać wskazówkami na lewo i prawo i znowu zatrzymują się w w/w pozycjach?dodam też że licznik kilometrów dziennych też oszalał oraz licznik przebiegu całkowitego jego wskazanie to OC7371???Stalo się tak po odpięciu klemy i ponownym jej podłączeniu.Problem zrobił się w Buńce E36 316 92r.Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Opublikowano

Na początek zrób reset komputera:

odpinasz dwie klemy od aku (oczywiście kluczyka niema być w stacyjce), łączysz klemy plus z minus i przekręcasz na zapłon, czekasz ok. 15 minut, wyjmujesz kluczyk, podłączasz spowrotem akumulator.

Opublikowano
Próba zrobiona reset kompa nie pomógł test zegarów też nie dziala.W piątek jadę na szrot po następny licznik mam nadzieje że od angola podejdzie bo innego nie mam możliwości kupić gdzyż jestem w UK?