Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, jetem zadowolonym posiadaczem BMW E36 1.8 93r sedan z silnikiem M43. Wszystko byłoby ok gdyby nie parę usterek które niedawno wyskoczyły. Pierwsza to po włożeniu kluczyka i odpaleniu pali się (mruga kontrolka air bag), po kilku minutach intensywne mruganie zamienia się w ciągłe świecenie. Poduszkę mam tylko jedną w kierownicy nigdynie była wymieniana, auto nie było uderzone. Druga sprawa to w ostatni weekend w drodzę znad morza w upale strasznie temperatura rosła, przekraczając grubo połowę. Do momentu kiedy nie włączyłem nadmuchu gorącego powierza do kabiny "?( pozycja pokrętła 4). W samochodzie jak w piekle ale temp. spadła. Co zauważyłem, to to iż nie ważne czy pokrętło jestw pozycji hot czy cool, zawsze leci gorące powietrze, co ciekawe leci TYLKO wtedy, kiedy jest w pozycji 4 :( POMOCY Dużo teżpoczytałe, czy ,,reset silnika można zrobić także w moim przypadku ??
Opublikowano
Z poduszką to pewnie pod kompa musisz pojechać i zobaczyć co jej dolega, a co do przegrzewania się, może być parę rzeczy: zawieszający się termostat, padająca pompa wody, zapowietrzony układ, zapchana chłodnica. A co do tego że na zimnym także wieje ciepłym powietrzem-tak jest jak upał na zewnątrz, skąd sobie ma wziąć zimne powietrze jak w koło skwar :D