Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam zamiar kupić e46 323i 98' ale jest jeden problem tzn gdy nim jechałem na dwójce obroty ok.2 tys przy dodaniu gazu silnik przerywa i szarpnie raz lub dwa jeździłem nim tylko jazdę próbną i nie wiem czy tak jest na wszystkich biegach..

właściciel twierdzi że to normalne.. że szóstki nie lubią wolnych ale to nie jest dławienie tylko jakby przerwanie jakby brakło prądu na sekundę. miał ktos taki problem?? czy to moze byc coś poważnego?

Druga sprawa to przy dodaniu gazu słychać takie parskniecie z silnika jakby gdzieś powietrze ulatywało za każdym razem jak naciśnie się gaz.. jak by jakiś zaworek wypuszczał powietrze czy to też normalne zachowanie tego silnika?

Z góry dzieki za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Normalne to może jest dla tego egzemplarza, który oglądałeś ale nie dla wszystkich M52. U mnie nigdy nie było takich objawów. Może to szrpanie być spowodowane padającymi świecami lub cewkami. Komputer prawdę Ci powie. Poszukaj kogoś z interfejsem i podjedź sprawdź auto. Nie kupuj w ciemno tylko dlatego, że gość wciska taki kit.
Krzysztof