Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...z racji że jest to mój pierwszy post to proszę o wyrozumiałość...mam pytanko,a mianowicie jak odpalić te lampki diodowe które znajdują się nad kierunkowskazami w BMW E60 pytam ponieważ u mnie się nie świecą (chyba że mają się nie świecić) ale widzę że tam kabelek z napięciem dochodzi.A może mam coś nie tak? :roll:

Sorki za banalne pytanie bo pewno takie jest ale nie mam pojęcia jak je odpalić. :roll:

z góry dzięki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja zawsze jezdze na "A" i zawsze sie swieca. W komputerze mam wlaczona opcje swiatla dzienne. Nie wiem czy to ma jakies znaczenie.

Pozdrawiam

a gdzie masz w komputerze opcje światła dzienne?

Opublikowano

no niestety nadal się nie świecą,ustawiłem w komputerze na światła dzienne i mam ustawione na "A" i nie świecą się,może to i durne że o taki szczegół pytam ale jeśli mają się świecić to niech się świecą.

pozdrawiam.

Opublikowano

ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? czy te diody świecą się podczas gdy światła są odpalone? :mad2: chodzi czy standardowo zapalają się kiedy tylko odpala się światła.

nie mam pomysłu co zrobić z tym,może jakiś bezpiecznik padł.Z drugiej strony gdyby było coś nie tak to czy komputer by nie zgłaszał błędu?

proszę o wszelkie podpowiedzi za każde będę wdzięczny.

Opublikowano

co masz na myśli? pisząc programowanie,mogę pojechać do servisu ale jak każdy wie to servis mnie skasuje i to krocie,oczywiście jest to opcja ale ostatecznie.

na razie myślę co tutaj jeszcze można zrobić z tym fantem.

pozdrawiam.

Opublikowano

Hej,

Raczej tylko serwis BMW. Chyba, że masz jakiegoś elektronika z pełnym oprogramowaniem BMW. U mnie też nie świeciły jak kupiłem w Niemczech. Byłem u znajomego włączył je i pokazał że świecą ale nie mógł zaprogramować bo ta opcja była dostępna tylko dla serwisu. Koszt o ile dobrze pamiętam chyba 200 lub 250 zł.

Pozdrawiam,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżę troszku temat bo byłem w salonie gdzie kupowałem auto i koleś który tam pracuje ma identyczną beemke i stwierdził że te diody świecą wtedy kiedy potrzebują (coś mi się w taki kit nie chce wierzyć) ale stwierdził że u niego w aucie jest tak samo i tylko czasami mu się zapalają.

I tak podjadę do servisu zapytać co i jak ale najpierw poczytam wasze sugestie w tym temacie.

pozdrawiam.

Opublikowano

Hej,

Chyba świecą temu kolesiowi czasami ale we śnie. Nie ma takiej opcji, że świecą kiedy potrzebują. Albo są włączone na stałe i zapalają się razem ze światłami albo są wyłączone i nie świecą. Jedź do serwisu tak jak pisałem wcześniej tam Tobie zaprogramują i będzie ok.

Pozdrawiam,

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Pomoze tylko podlaczenie pod kompa i przestawienie w opcjach swiatel zeby nie byly zgodne z jakas tam norma, po przestawieniu brewki swieca, mnie znajomy za darmola wlaczyl :P