Skocz do zawartości

318i dziwne szarpnięcie przy wrzucaniu biegu wstecznego;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od jakiegoś czasu przy wrzucaniu wstecznego odczuwalne jest takie lekkie szarpnięcie i głuchy dźwięk nie mam zielonego pojęcia co jest tego przyczyną... skrzynia jest ścisła sprzęgło też ok... nie wiem. Jeśli ktoś by wiedział to proszę o wypowiedzi.
Opublikowano

a jakia masz skrzynie automat??? bo jesli tak to ja mam podobne objawy - tez delikatne szarpniecie

niektorzy twierdza ze taka sprawe zalatwi wymiana oleju ( w manualu podobno tez) a inny ze absolutnie oleju sie nie wymienia w automacie

i badz tu madry :(

Opublikowano

No w Tym przypadku ja manuala... nie wiem poczekam trochę jeszcze, zobaczymy co się będzie działo.

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
krism84-olej w automacie jak najbardziej jest wymienialny, żadna ASO BMW się za to nie weźmie bo BMW zwyczajnie zabrania wymiany tego oleju i mówi, ze skrzynia jest hermetyczna... bzdura kompletna i wprawiony serwis wymieni Ci ten olej na życzenie-BMW chciałoby wymiany całej skrzyni na Twój koszt zamiast tylko olej co tez kompletnie nie ma sensu