Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam E320i (sedan) od niedawna. teraz zauważyłem brak ogrzewania wnętrza i tylnej szyby. przy szybie jedynym efektem uruchomienia ogrzewania jest żólta dioda na włączniku,

jeśli natomiast chodzi o wnętrze, to brak ciepła (baardziej zauważalny będzie pewnie w zimie). dmuchawa chodzi równiutko i fajnie na wszystkich czterech stopniach - nawiew też jest ok, chociaż korci mnie , żeby wymienić taki filtr pod maską, zasłonięty kratką - to chyba do nawiewu wewnętrznego (jest bardzo brudny).

proszę o wsparcie - instrukcje, porady, schematy

:):):)

Opublikowano
ustaw nawiew zeby dmuchał na szybe przednią,u mnie w takiej pozycji leci tylko ciepło,Co do tylniej szyby para ci nie zchodzi czy po czym sadzisz ze nie działa?
Opublikowano

Nie wiem czy wiesz ale w e36 nie ma nawieu cieplego powietrza na przednich kratkach.Jest tylko na szybe lub na nogi lub dwa na raz.

Jesli to nie poskutkuje i nie bedzie cieplo sprawdz zawor ktory otwiera doplyw plynu do nagrzewnicy do srodka auta.

Co do filtra to proponuje zajrzec ja ostatnio wymienilem bo dmuchalo tak w miare dopiero na 2 ale po wymianie jest super.

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano

witam

srodkowymi nawiewami leci ciepłe jak masz klime

bezpiecznik od tylnej szyby nr 6 20A (sprawdz) :D

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS