Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zaobserwowałem u mnie coś dziwnego. Zazwyczaj klima, nawiew działają ok. Jednak jadąc w trasie po np. godzinie jazdy nie można przełączać strumienia nawiewu (szyba/ nogi/pasażer)... dmuchawa daje ale klapy są zamknięte-wyłączanie, przełączanie nic nie daje, jakby się blokowało. Po odstaniu wszystko wraca do normy. Nie ma problemu z klimą=chłodzeniem.

Opublikowano (edytowane)
masz do wymiany wewnetrzny czujnik temperatury.temat obcykany.tu masz linka http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AX71&mospid=47664&btnr=64_0820&hg=64&fg=40&hl=15 nr 4. koszt.zalezy u jakiego dilera ja placilem w szczecinie 107.25. :duh: przesadnie drogo.koledzy kupowali sporo taniej. Edytowane przez pepedick
Opublikowano
Właśnie, nie chodzi o niewłaściwą temperaturę ale o fakt, że klapy się zamykają (niezależnie od ustawień auto/manual lub obieg wewn.). Tak jakby siłowniki się zawieszały... ale na początku działa wszystko ok!
Opublikowano
Właśnie, nie chodzi o niewłaściwą temperaturę ale o fakt, że klapy się zamykają (niezależnie od ustawień auto/manual lub obieg wewn.). Tak jakby siłowniki się zawieszały... ale na początku działa wszystko ok!

dokladnie tak jak piszesz.z ty ze ten czujnik odpowiada za sterowanie klap.

Opublikowano
Witam, Panowie sorki ale gdzie sie miesci ten czujnik? to te dwie małe kratki koło sterowania climatronika? Jak tak to jak to rozebrać ? Pozdrawiam.
Opublikowano
sorki za zwlowe.problem z netem.ok.czujnik znajduje sie po stronie kierowcy.niedaleko pedala gazu.za nawiewem.dojscie kiepskie,trzeba sie troche nawyginac. temat tudma. znajdziesz wiecej info i fotek. viewtopic.php?p=773429#773429
Opublikowano

pepedick - dzięki z info :)

jak wyczytałem z tamtego postu ten czujnik odpowiada również za to, że po pewnym czasie klima nie chce chłodzić??!!, bo to też stwierdziłem.

Po powrocie z wakacji sprawdzę parametry / ew. wymienię.