Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Próbowałem na 100 sposóbów zaprogramować te klawisze. Cóż, myślałem, że może moje piloty do bram są jakieś lewe, ale ostatnio się dowiedziałem, że osoba, która ma 6tkę, była w stanie zaprogramować tego samego pilota, od tej samej bramy. Udałem się z tym do ASO - panowie mi powiedzieli, że jak się ma auto sprowadzane (w moim przypadku ex AG), to urządzenie to pracuje na zupełnie innych częstotliwościach i że dałoby się jedynie zaprogramować bramę kupioną w DE :). Mam pytanie - czy da się coś z tym zrobić - przeprogramować, albo wymienić element - zależy mi trochę na tym bajerze....

Kal

Opublikowano

Oczywiscie jak zwykle klamia.

Nie pamietam jak sie programuje ale w instrukcji (dostepnej rowniez na tym forum) jest metoda programowania pilota w lusterku.

Inna sprawa ze nie kazdy odbiornik mozna zaprogramowac.

Ale sterowniki Nice i Hormann napewno sie da.

Opublikowano

He, robiłem dokładnie tak jak w instrukcji i to sterownikiem Hoermanna. Próbowałem na różne sposoby - i blisko, daleko, w różnych sekwencjach, dłużej, krócej - naprawdę się raz zawziąłem, żeby to ustawić. Więc jakoś wersja ASO wydaje się jednak prawdopodobna...

Kal

Opublikowano

Tez mam samochod spraowaczony i DZIALA z tymi sterownikami.

Najpierw nalezy skasowac stare ustawienia.

Pozdrawiam

PS Liste kombatybilnych sterownikow mozna znalezc na internecie ale nie pamietam na jakiej stronie.

Chyba na bmw DE ale glowy sobie nie dam uciac.