Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem i prosze o rade.

W mojej e 46 320d 136k.

Otoz problem dotyczy skrzyni biegow, a raczej lewarka. Biegi wchodza lekko, ale sa na gajdze straszne luzy np. gdy wlacze na 3 i bieg jest wbity gajga moge sobie ruszac na boki, nie stoi sztywno tak jak powinna. Auto bylo u mechanika i teraz mam zrobione na sztywno ( biegi maja duzy mniejszy skok, przyjemniej sie zmieni ale z racji tego ze jest skrecone na kulce drgania od silnika przenosi mi na lewarek). Mech twierdzi ze tylko tak to idzie zrobic. Mnie to nie zadowala. Czy ktos z was mial podobny problem??co trzeba wymienic zeby bylo normalnie tzn., zeby skoki biegow byly krotkie a nie jak w tirze ja trzeba mieszac i zeby nie trzeslo gajga .... prosze o pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na której kulce ci to skręcił?? wyjmował skrzynie czy dostał się od góry z kabiny??
Pozdrawiam
Opublikowano
odkrecil tlumik i od dolu doszedl. No na tej kulce, ktora normalnie ma w sobie luz i sluzy do tego, zeby nie przenosic drgan na lewarek. Z racji tego ze jest teraz zrobione "na sztywno" chodzi w miare ok, tylko lata jak w 20letnim aucie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poszukaj na forum jest problem z latającą gałką i można kupić zestaw naprawczy do tego , jak trafie na ten temat to dam Ci linka
Pozdrawiam