Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

w swoim touringu postanowiłem przyciemnić delikatnie szybki, tylne boczne już zrobiłem, wyszło nawet fajnie jak na początkującego :), teraz pora na szyby w tylnich drzwiach oraz co najgorsze tylnie szyba, tydzień temu zdejmowałem boczki z drzwi, wymieniałem połamane oraz brakujące spinki + konserwacja, widziałem że szyba jest przyczepiona od dołu za pomocą takich dwóch plastikowych spinek, co muszę dokładnie zrobić żeby ją wyjąć i niczego nie uszkodzić? jak wygląda demontaż tylniej szyby, czy w warunkach garażowych poradzę sobie z tym, czy jest ona może jakoś na stałe wklejona? szybki będę robić za tydzień lub dwa więc mam troszkę czasu, ale chciałbym się solidnie przygotować do tematu :)

Opublikowano
Z bocznymi nie pomogę bo nie wiem jak jest w touringu (wyjmowałem tylne ale w wersji compact) a co do tylnej szyby-jeśli masz w koło uszczelkę to jest tylko na uszczelce (wątpię żeby szyba była także klejona) a jeśli uszczelki nie masz w koło to jest klejona. Ja mam klejoną i z przyciemnieniem jej było sporo zabawy (oklejałem bez wyjmowania), z jednego kawałka raczej dobrze nie zrobisz, także zrób z kilku kawałków i łącz na kreskach od ogrzewania szyby, jeśli dobrze to zrobisz to nikt nie zobaczy że jest z paru kawałków, jak będziesz docinał do kresek to delikatnie żeby linii nie pociąć bardzo :)