Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostanio pojawiły się zamienne żarówki ringów do serii E90 na tzw LED-y.

Powiem że mi osobiście bardziej by się podobały bo świecą bardziej na biało a nie na żółto i podobno są bardziej widoczne w dzień. Co istotne producent zarzeka się że nie robią błędów na komputerze w oświetleniu.

Także moje pytanie jest czy faktycznie to co pisałem wyrzej jest prawdą i jak jest z wymianą bo żednej żarówki w przednich reflektorach jeszcze nie zmieniałem.

http://img12.imageshack.us/img12/8937/dsc02237kopia.jpg

Opublikowano

Kolor ringów po wymianie na ledy mi sie nie podoba bo jest niebieskawo biały. Moim zdaniem cału urok ringów BMW jest w tym, że świecą na zółto dając fajny efekt w kontraście z białoniebieskimi ksenonami. Białe ringi i jeszcze białe ksenony to zbyt jednolity wyglad. Poza tym ten kolor z ledów kojarzy mi sie tylko i wylacznie z tjuningiem z golfów z dokladanymi ringami itd. Ringi w BMW to bardzo rozpoznawalna cecha a najlepiej to auto wyglada kiedy jest oryginalne.

Pomyślałbym o wymianie na ledy tylko z racji trwałości bo nie uśmiecha mi sie pruć nadkole jeszcze raz. Ale póki co nie spotkałem innych ledów niż białe.

I oczywiście podobnie jak w E39 w oprawce złożonej z 2 czesci i zgrzanej możesz wymienić samą żarówke za 15 zeta zamiast kupowac cała lampke w BMW za130 zeta.

Jesli chodzi zaś o sama wymiane też lampki to u mnie nie obeszło sie bez zdjęcia przedniej częsci nadkola. Zdjęcie koła też jest pomocne bo masz wiecej miejsca na manewry. Rozwiązanie wymiany żarówek w E90 jest jak dla mnie kretyńskie

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

błędów nie wywala.

a czy wyglądają fajnie czy nie - sprawa indywidualna. ja mam założone i mnie się podoba.

320d po wirusie: 202KM i 406Nm

"Jeśli Bóg byłby za przednim napędem, chodzilibyśmy na rekach" :D

Opublikowano
błędów nie wywala.

a czy wyglądają fajnie czy nie - sprawa indywidualna. ja mam założone i mnie się podoba.

Kolego możesz umieścić jakieś zdjęcie, i jakie ledy masz u siebie (te z allegro jak tak to które?)

I powiedz mi jeszcze, w momencie włożenia leda, usunąłeś ten plasik z blaszką i szkiełkiem?

Pzdr.

Opublikowano

Ja też pod powielam pytanie eXiDe-a ;)

A w kwestii podobania się to widziałem parę zdjęć w necie w tym M3 z takimi białymi i musze powiedzieć że wygląda to fajnie. Dodam że też jestem zwolennikiem oryginalnych "osprzętów". Tylko jak widze to wymiana nie jest taka prosta :(.

Dajcie jakies fotki jak ktos to juz przerabiał.

Opublikowano

Halo kolego, możesz się pochwalić relacją co i jak dokładnie...

A dużo info jest na e90post.com u kolegów z USA.. także można podejrzeć jak to świeci za wielką wodą ;)

Pzdr.