Skocz do zawartości

Pachnie plynem chlodniczym w srodku, prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pachnie mi w aucie plynem chlodniczym w srodku samochodu. Ubytek plynu chlodniczego 1 l na 1000km , wszystkie weze z przodu szczelne. Nigdzie nie cieknie.

Podejrzewam nagrzewnice. Moja wersja bmw to 328 z klimatyzacja automatyczna. W jaki sposob mozna sprawdzic nagrzewnice i gdzie jej szukac.

Z gory dziekuje za wszystkie wskazowki, bede wdzieczny.

pozdrawiam

Opublikowano
Najprawdopodobniej nagrzewnica albo węże co do niej idą a nagrzewnica jest na środku trzeba dużo rozebrać żeby do niej się dostać.Może spróbuj ściągnąć tylko spód co jest nad nogami kierowcy i schowek po stronie pasażera może będzie widać skąd wycieka płyn.pozdrawiam
Opublikowano
Też ostawiam nagrzewnice.miałem wsześniej w golfie to samo.Na początku było czuć słodkawy zapach w kabinie aż pewnego razu dywanik pasażera zapełnił sie płynem chłodzącym.Powiem szczerze że nasypałem proszku uszczelniającego i pomogło na bardzo długo prawie na rok ale i tak musiałem wymienić nagrzewnice na nową :!:
Opublikowano

Witam !

Jednak to nie nagrzewnica, wszystko wokolo suche. Nic ,a nic nie widac.

Wiem juz mniej wiecej gdzie lezy problem i prosze o dalsze rady.

W okolicach pompy wody zauwazylem wyciek, jest to o tyle dziwne,ze pompa wody, termostat i visco wymienilem ok miesiac temu na nowe. Lekka smuga plynu zostaje na parkingu, nie kaluza,ale idealnie widac,ze z tego miejsca wycieka.

Prosze o sugestie co to moze byc.

Olej czysty, korek chlodnicy czysty, zadnego dymienia,wiec uszczelka odpada.

Zapach pewnie byl z tego wycieku bo jak sie otworzylo okno to walilo ,a przy zamknietym nie.

pozdrawiam

Opublikowano
Witam !

Jednak to nie nagrzewnica, wszystko wokolo suche. Nic ,a nic nie widac.

Wiem juz mniej wiecej gdzie lezy problem i prosze o dalsze rady.

W okolicach pompy wody zauwazylem wyciek, jest to o tyle dziwne,ze pompa wody, termostat i visco wymienilem ok miesiac temu na nowe. Lekka smuga plynu zostaje na parkingu, nie kaluza,ale idealnie widac,ze z tego miejsca wycieka.

Prosze o sugestie co to moze byc.

Olej czysty, korek chlodnicy czysty, zadnego dymienia,wiec uszczelka odpada.

Zapach pewnie byl z tego wycieku bo jak sie otworzylo okno to walilo ,a przy zamknietym nie.

pozdrawiam

Kolego jak cieknie z pompy to pompa do wymiany :!: :!: Ja miałem raz tak że założyłem kumplowi nówkę pompę a po 2dniach się już z niej lało i wymieniliśmy dalej na nową i wtedy problem ustał.pozdrawiam

Opublikowano

Emilo miales racje. Pekl oring z nowej pompy wody i sie wylewwalo.

Robil to zaklad Edis na ul. Kotlarskiej w Krakowie. Wczesniej zmieniali pompe i zrobili to w ramach reklamacji.

Pozadny serwis.

pozdrawiam