Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Nie dziala mi skrecanie swiatel w BMW e60 530d 218KM. VIN: b145802

Wymienilem juz modul swiatel LCM i modul skretu AHL. Aczkolwiek dalej nie dziala. Ciagle miga zielona lampa przy wlaczniku swiatel.

1. Pytanie, czy modul AHL jest tylko jeden czy tez 2 osobno do sterowania kazda lampa?? Ja wymienilem ten schowany pod schowkiem. Czy jest mozliwe ze po wymianie a bez skasowania jego bledu nie zadziala??

2. Czy posiada ktos schemat elektryki ukladu swiatel, tak aby mechanik mogl posprawdzac cala wiazke czy czasem gdzies sie nie przetral jakis kabelek??

Bede wdzieczny za pomoc.

Opublikowano

Z tego co pamietam to SMC nie pokazywaly zadnego bledu a wlasnie AHL pokazywal blad ktorego sie nie dalo skasowac.

Co do SMC to w warsztacie zamienili mi z lewej lampy do prawej i odwrotnie, ale mowili ze juz zaprogramowali je tak ze nie trzeba ponownie przekladac.

Opublikowano
Tak błąd wyskakuje AHL ale jak nie maja disa i nie wejda głębiej w testy to nie beda wiedziec ze to SMC. Czym się podlaczali? Poza tym co oni ci tam programowali w SMC? Ja włożyłem z używki ze szrotu drugi i zaczął działać i po sprawie. Poza tym jeżeli mruga ci lampka na włączniku tzn. że błąd zgłasza lampa.
Opublikowano

teoretycznie sprawdzali gt-1. i podobno SMC sa dobre a uszkodzony mial byc ahl. Ale po jego wymianie nic sie nie zmienilo.

Z tego co pamietam mialem zamienione SMC z lewej lampy na prawa. i chyba musze je sobie przelozyc tak jak byly.

a w jakiej cenie kupowales SMC i jak mozna zapytac gdzie??

Opublikowano
Poszukaj na allegro gościa co ma taka lampę do opchnięcia i zapytaj czy sprzeda ci samo SMC.