Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

jak doprowadzic tylne lampy zeby wygladaly "prawie" jak nowe?

czerwone odblaski zrobily sie ciemne tak samo jak biale migacze.

jest jakis sprawdzony sposob na doprowadzenie ich do lepszego stanu?

ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
  • 9 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam kolegow juz pisalem o tym na jednum z postow , polerowalem tylne lampy w mojej e39 530d touringu i mozesz mi wiezyc efekt powalajacy lampy jak nowe (a byly naprawde straszne matowe a bialy kolor wygladal raczej jak mleko) ja zrobilem to tak:

-spolerowalem lampy papierem wodnym : najpierw 2000 ciagle spryskujac plastik woda(bardzo wazne ;lub oczywiste bo to papier wodny) nastepnie tak samo 2500 (grubosc papieru zalezy od tego jak bardzo masz zuzyte lub zarysowane lampy tzn. im glebsze tym grubszy az do drobniejszego) ja zaczynam od 2000 i sprawdzam czy efekt polerowania jest widoczny jezeli tak nie ma sensu polerowac grubszym .

(po papierze musisz miec dosc gladkie :nigdy idealnie:lampy) -ja polerowalem recznie dlaczego napisze w dalej :wink:

-nastepnie pasta polerska G3 i G Mop do polerki (polerowalem wiertarka :koniecznie z regulacja obrotow max.1800) w moim przypadku mop gabka . niewielka ilosc pasty nalozyc na lampe lub mopa rozprowadzic zaczynajac od malych obrotow pamietajac potem o spryskiwaniu lampy (znowu woda :nie dopusc nigdy do suchego polerowani plastiku ) i mopa woda ruchy koliste . w moich lampach polerowanie 3 krotne

-nastepnie pasta G10 i te same czynnosci j.w.

po wypolerowniu przecieram sucha szmatka moze byc ircha jezeli efekt jest zadawalajacy czynnosci nie powtarzam jezeli nie to znowu :wink:

jedna rada na przedluzenie zywota mopa

.ciagle mokry

.poleruj od srodka lampy do rantu nie odwrotnie

a teraz dlaczego recznie wodnym papierem bo nie moglem dostac papieru wodnego na wiertarke(uchwyt z rzepem) troche to trwalo ale warto bylo . koszt o ile pamietam 80 zl u magikow zaplacisz napewno wiecej a przy okazji czegos sie nauczysz powodzenia

siemka dla fanow BMW

HIGHLANDER 12

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja zdzierałem ze starych tarcz sam materiał,matowiłem papier wodny, podklejałem superglue i miałem tarcze do polerki na mokro.

Do tego kupiłem sobie kilka rzepów, obciąłem i ma kilka rozmiarów w zależności od miejsca...

mam tyle koni, że mnie nikt nie dogoni...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...