Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z moim BMW e36 316i. Mianowicie stało się coś takiego że przez immobiliser mam odcięte zasilanie na samochód, poza tym a może przede wszystkim cały czas działa mi alarm (bez dźwięku), tzn. mrugają mi światła. Próbowałem odłączać zasilanie, przytykać "pestkę" do immobilisera, zamykać, otwierać drzwi i nic, niby kręci ale nie mam żadnych kontrolek na zegarach poza liczbą kilometrów.

Może ktoś z Was miał już taki problem i jakoś go rozwiązał, będę wdzięczny bo już tracę cierpliwość do samochodu.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

HKR

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam,

Mam problem podobnej natury przy takiej samej beemce. Też chodzi o alarm, ale problem w tym że nie jest on sprawny. Kupiłem ją niedawno i sprzedawczyni nie wiedziała co jest z nim nie tak i otwierała i zamykała drzwi klasycznie:p W pilocikach pomimo sprawnej baterii nie świeci dioda. Zapomniałem nadmienić że jest to chyba oryginalny alarm (sugeruje się naklejka na szybie kierowcy:d). Nie znam się za bardzo na tym. Mam jedno pytanie: Czy ktoś wie gdzie zwykle montowali moduł oryginalnego immobilisera? Szukałem dzisiaj i nie moglem go znaleźć. Być może da się go naprawić, w końcu co oryginał to oryginał:p Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam

Adi

Opublikowano

Skąd wiesz że przez immo masz odcięte zasilanie? Może po prostu masz uszkodzony alarm i sam twierdzisz że cały czas działa cichy alarm, a przy tym może odcina zapłon, tak właśnie znajomy miał i nie mógł zapalić auta.

Co do immo-ja u siebie mam większą skrzyneczkę z napisem EWS za schowkiem pasażera i małą za plastikami blisko kolumny kierowniczej, także na niej jest napis EWS, takie jak tutaj na aukcji http://www.motoallegro.pl/item710616878_bmw_zestaw_ews_komputer_klucz_e39_e36_2_0_2_5_2_8.html