Skocz do zawartości

Ogrzewanie Nawiew ciagle cieple na szybe pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich maniakow e34 :) mam problem od dłuższego czasu a mianowicie przed odpaleniem bumki z nawiewu daje chłodnym powietrzem na szybę na nogi i na środek na pokrętle jest ustawione chłodne po rozgrzaniu silnika na szybę ciągle podane jest gorące powietrze mimo iż ustawione jest na niebieskim na pokrętle a na środek i nogi daje chłodnym powietrzem jak przekręcę gałkę na czerwone na maksa to zmienia się temp tam gdzie było zimne na cieple a tam gdzie gorące to ciągle gorące aż jajka się ścinają jak się jedzie w upal po 30 stopni :) możne ktoś miał podobny problem albo może mi ktoś powiedzieć czy od nagrzewnicy to nie zależy a te 2 cylinderki które sterują przepływem ciepłego i zimnego są sprawne. sorki za takie pisanie ale jestem już troszkę zmęczony i nie ogarniam za bardzo ;)
Opublikowano
a gdzie on jest zlokalizowany :) bo w sumie z mechanika to za wiele nie mam wspólnego coś tam wiem ale tego akurat nie ;)
Opublikowano

Sterowanie reaizowane jest przez dwa silniczki (jeden dla kierowcy drugi dla pasażera). Silniki ustawiają zastawkę regulującą skąd ma być kierowane powietrze (z nagrzewnicy czy klimatyzacji). Regulowane są przez układ klimatrinica. Znajdują się w zespole nawiewu, dostepne po częściowym demontażu kokpitu.

Proponuję sprawdzanie zacząć od tego podzespołu. Nagrzewnica jest zawsze gorąca.

Pozdrawiam

zbigleg1