Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

koledzy proszę o pomoc

Świeżo kupiłem E90 320D z navi pro i mam problem nie widzi żadnej płyty z navigacją nagrałem już kilka i na dl i obcięte bez języków na dvd i dalej nic

Płytki oryginalnej brak bo handlarze wiadomo kroją co sie da.

Proszę o pomoc czy mam zrobić update softu w navi do np v32 lub v31

czy też coś innego??

Największy problem w tym że nie wiem od czego zacząć.

Opublikowano

Hej,

Kolego "szymoncobo" softy które podałeś nic nie pomogą, są do nawigacji z czytnikami osobno w bagażnikach czyli MK1, 2, 3, 4. Jeżeli w ogóle nie widzi płyty to chyba masz źle nagrane. Czy po włożeniu do czytnika DVD tego na dole i uruchomieniu nawigacji i-drive na wyświetlaczu nie wyświetla "New Software Update Please Restart System in 5 Minute" Poczytaj tu:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=97745

Pozdrawiam,

Opublikowano

Hej

i tu jest pies pogrzebany, płyt nagranych mam 7 lub 8 predkości od 1-2,4 w zależności od programu i nagrywarki, oraz wersja dl i zwykła bez jezyków i dalej ten sam problem, jak wchodzę do menu navi to prosi o płytę z navigacją.

Czy proces update ma być wykonany przy odpalonym samochodzie czy tylko kluczyk włożony do stacyjki żeby uruchomiło się navi??

Opublikowano

Hej,

Niektórzy koledzy wkładali płyty pośrednie tak jak jest opisane w poprzednim moim poście w linku który przesłałem. Ja nigdy takiego problemu nie miałem, obojętnie jaka wersja płyty była w środku albo i nie. Zawsze wkładałem płytę na odpalonym silniku wtedy masz pewność że nie ma utraty napięcia ale jak dużo jeździsz i aku jest dobry to nie potrzeba. Musi się wyświetlić komenda że jest nowa wersja a jak jej nie ma to może coś z czytnikiem np: brudny. Po ukazaniu się komendy czasami gasiłem zapłon i wyciągałem kluczyk aby odczekać te 5 minut a następnie po włączeniu zapłonu zawsze słychać jak czytnik wczytuje płytę i nawigacja się uruchamia. W wersjach bez start/stop cofałem się tylko do menu głównego na włączonym zapłonie z uruchomionym silnikiem lub bez.

Pozdrawiam,

Opublikowano

poczytaj dokladnie dwie pierwsze strony z postami w tyk kąciku.

Jest tam jeden temat gdzie jest wyraźnie napisane, ze Ci wszyscy, którzy maja problem z odczytem mapy np 2009-1 powinni zastosować płytę pośrednią 2008-2.

Problem z odczytem płyt z pewnością nie leży w złym nagraniu, nagrywarkach czy czymś innym. U mnie było tak samo, nagrałem kilka płyt i wszystkie nie działały, po wsadzeniu 2008-2 potem wszystkie płyty już byly widoczne przez system.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

stosowałem płyty pośrednie i niestety nie zadziałało.

tzn płyty zaczytuje lecz gdy nawigację włączam to zamiast wyświetlać mapę, ukazuje mi się różowe tło. Doda pewnie byłaby zachwycona ale ja wolę mapę zamiast różu.

jak sobie z tym poradzić ?

problem dotyczy E60 z 2005r