Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam 518 z 94 roku.Centralny zamek dziala prawidłowo ale tylko w przypadku gdy bezposrednio kluczykiem otwieram i zamykam go.Kluczyk jest rowniez przystosowany do zdalnego sterowania zamakiem lecz nie dziala.Wymienialem w nim baterie bo myslelm ze to jest przyczyna,ale nie pomoglo.Zanim bede szukal mechanicznego uszkodzenia,mam pytanie:Czy taki kluczyk moze byc rozkodowany i jezeli tak to jak zakodowac go z powrotem?

Pozdrawiam!!!

Opublikowano
a masz tylko centralny z pilota czy masz tez alarm :?: i czy wogole sie nie otwiera z pilota , czy trylko czasami :?:
Opublikowano
Na pewno jest centralny w kluczyku,alarm włączam poprzez dluzsze przytrzymanie kluczyka w zamku w pozycji zamkniętej (w prawo). Nie otwiera się ani nie zamyka z pilota,bez wyjątku.
Opublikowano
miałem cos podobnego- czasem cenntralny nie reagowal z pilota i musiałem go pobudzić poprzez otwarcie kluczykiem. jak sie później okazało klema od akumaltora minusowa wogole nie była przykrecona , spadła calkowicie i tylko stykała sie z akumulatorem - do teraz dziwie sie jak to auto odpalało. bradzo czesto takie dziwne rzeczy z elektryką spowodowane sa gubieniem masy. sprawdz czy nie masz jakis przerw