Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z elektr. szyberdachem - mianowicie nie otwiera sie ( to jeszcze moglbym przezyc) - takie zaczepy wypadaja i najgorsze jest to ze jak wzglednie szybko jade (>140) i na jakies nierownosci trafie, to potrafi jakos zassac powietrze i sie podniesc do gory jedna strona, oprocz tych smiesznych wypadajacych zaczepow to chyba "to cos" co sie przesuwa po szynach jest chyba troche nierowno umiejscowione (tzn. nierowno wzgledem poczatku rynienki), mechanizm chodzi.

Temat szyberdachow juz sie przewinal nie raz.. ale w wiekszosci to byly rady w stylu zrob to sam (ja sam to moge conajwyzej bardziej zepsuc :)) a ja poszukuje jakiegos mechanika ktory by to zrobil, i nie zdarl ze mnie jakos bardzo :) najlepiej w poznaniu albo okolicach

objechalem paru "normalnych mechanikow" to powiedzieli ze do szyberdachu specjalista jest potrzebny?! - ale nie umieli wskazac zadnego :(

z gory dzieki za wskazowki

Opublikowano
pewnie prowadnice masz połamane ciężka sprawa z szybedachem trzeba dużoo ciepliwości powodzenia

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed

Opublikowano

Witam

Ostatnoio rozmawialem z gosciem,ktory wymienial szber w E30 /ale t o chyba to samo/powiedzial mi ,ze to bardzo prosta sprawa jesli chodzi o demontaz.

Wiec wymontuj go i zobacz co jest do wymiany albo do naprawy.

Do odwaznych swiat nalezy

pozdrawiam

Opublikowano

Łatwe to napewno jest ale bardzo pracochłonne przy demontażu całego szybra trzeba całą podsufitkę ściągnąć a przy tym jest zabawy.

Można ściągnąć górna pokrywę szybra - wystarczy odkręcić od spodu śruby i wtedy będzie widać co nieco masz link poniżej jak to zrobić pozdrawiam

http://www.bimmerdiy.com/diy/e36sunroof

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed