Skocz do zawartości

koledzy pomocy!!! plyn chlodnicy wyparowal-wymienilem glowic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,czy ktos moze mi pomoc....?

smigalem sobie pieknie autostrada moim bmw e60 3l.dizel 2005rok i nagle wyskoczym mi komunikat ze za wysoka temperatura silnika...stanolem na 40minut(wczesniej ubywal mi plyn w chlodnicy od jakiegos miesiaca...i trzeba bylo dolewac...)po tych 40minutach dolalem plynu-pojechalem dalej ...nie duzo dalej......bo po 10kilometrach znowu ten komunikat ze za wysoka temperatora silnika.....wylaczylem go i zostawilem na parkingu.....po 3 godzinach!!!!! odpalilem ponownie i bylo tylko wielkie bum!!!!! no i laweta do warsztatu....cos walnelo w silniku.....w warsztacie zdieli glowice zalozyli nowa(urzywana) i kupilem nowke uszczelke ;) wszystko zlozyli i silnik odpalil od pierwszego razu! (przy odpalaniu wylecialo wiadro plynu z tlumika.....) silnik sobie chodzil na wolnych obrotach......i tu nagle komunikat ze za malo plynu w chlodnicy.....dolalem.....i tak kilka razy........wychodzi na to ze znowu plyn gdzies ucieka chociaz wszedzie jest sucho!!!!!!!! czy moze trzeba najpierw tam wlac sporo......? czy ktos moze mi pomoc co mam jeszcze sprawdzic? auto ma 61tysiecy przejechane....katastrofa przy tym przebiegu grzebac cos w silniku.......olej wymieniany castrola i spokojna jazda nic na maxa a tu taki numer-co sie stalo?????

Opublikowano
Po pierwsze nie klikaj kilkukrotnie na przycisk "Wyślij" :) Po drugie to jeromer jak auto jest z 2005 to już chyba nie ma gwarancji. Po trzecie: czy to oby bezwypadkowy egzemplarz?

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano

(wczesniej ubywal mi plyn w chlodnicy od jakiegos miesiaca...i trzeba bylo dolewac...)

i jezdziłes dalej :duh: A teraz jak silnik wypluł głowice to ratujcie.

hej