Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od pewnego czasu borykam sie z takim problemem ze silnik M50 pracuje tylko na 4 cylindrach, zdjalem oslone i doszedlem do szesciu cewek dajaych iskre, na kazdej swiecy jest iskra. Nie dzialajace cylindry to pierwszy i drugi liczac od przodu auta. Sprawdzilem to odpinajac po kolei kazda z wtyczek przypietych do cewek. Co to moze byc ? Gdzie szukac przyzyny. Dodam ze autko jezdzi na gazie a niepokojace objawy pojawiaja sie przy jezdzie na gazie jak i na bezynie. Dziekuje za zainteresowanie i prosze o Wasze opinie.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, miałem podobny problem tylko u mnie sprawa wygladala tak: na zimnym silniku chodzil dobrze, a gdy sie zagrzal zaczal kuleć na dwa garki i tez kombinowałem ze świecami i cewkami, siedzialem całą noc i nic nie wykombinowałem, podmieniałem nawet cewki od BMKI znajomego nic to nie dało. Przyjechał do mnie znajomy mechanik dość dobry fachowiec od BMW. Stwierdził czujnik położenia wału korbowego, wymieniłem i jest wszystko git. Może to też być zepsute u ciebie, ale od razu mowie ze czujnik nie jest tani (żadne zamienniki nie wchodzą w gre)