Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przez dłuższy czas miałem spokój z tą kontroleczką, do wczoraj,

dodam ze już nie mam kostki tylko kabelki są polutowane, ale tym razem jest inaczej. Kontrolka się zapala przy rozruchu na sekundkę przygasa a następnie świeci się przez jakieś 3-4 minuty i samoczynnie gaśnie, i tak do kolejnego rozruchu silnika.

Może ktoś z Was koledzy spotkał się już z takim przypadkiem w swojej Buni. Co to może być i jak z tym walczyć??? Podłączenie pod komputer i skasowanie błędu pomoże?? Ciekawe na jak długo?? Pomocy :modlitwa:

BMW e-39 523i
Opublikowano

z obu napinaczach masz polutowane ?

i dioda zamiast maty ?

pewnie któreś z powyższych nie zrobiłeś i daje błąd a jak w pamięci nazbiera się dużo tych błędów to kontrolka wariuje

przerób instalacje by już nie było słabych punktów i jedź wykasować błąd

ja już ponad dwa lata mam z tym spokój

Opublikowano
Polutowaną mam na pewno kostkę napinacza od str. pasażera, więcej problemów komp nie pokazywał. Co za szajs z tym air bagiem, autko prima a tu taki syf. Boję się wlutowywać jakieś diody bo to dla mnie półśrodki a na przednim fotelu coraz częściej jezdzi ze mną córeczka. Spróbuję jeszcze skasować błąd jak nie pomoże to będę zmuszony zastosować się do porad kolegi. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam.
BMW e-39 523i
Opublikowano

podobnie miałem..w wcześniejszym aucie tj.tds-ie kiedy była uszkodzona mata fotela pasażera.

Dla pewności...najlepiej wymienić...niektórzy w obwód wstawiają "półśrodek", ale nigdy do końca nie wiadomo,...czy poducha odpali w odpowiednim czasie...