Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Dziwnie mi się zachowuje elektryczna regulacja kierownicy. Generalnie jestem wysokim człowiekiem i wysuwam kierownicę do siebie i do góry. W związku z tym są dwa mankamenty - po pierwsze, kierownica mi przy wychodzeniu (konkretnie po wyłączeniu zapłonu) zjeżdża w dół i za każdym razem muszę ją podnosić do góry - nijak nie chce się przypisać do kluczyka albo pamięci na fotelach. Po drugie dziwnie działa sama dźwigienka - po wciśnięciu kierunku w górę, kierownica przesuwa sie parę milimetrów, po czym muszę odczekać parę sekund, żeby znowu poszła do góry - tym razem w docelowe miejsce.

Czy ten typ tak ma, czy coś u mnie jest nie tak?

Kal

Opublikowano

no właśnie :) a jak działa samo ustawianie kierownicy - jak wysuniesz ją maksymalnie do siebie i regulujesz góra/dół - to jedzie Ci z dołu do góry bez żadnych przestojów, płynnie?

U mnie są jakieś cuda, czasami jak mam kierownicę do siebie i u góry i chcę ją trochę oddalić, to ona najpierw zjeżdża w dół, dopiero potem do tyłu.

Cuda na kiju