Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam w ytylnym zderzaku zamontowane czujniki cofania - wiązka wchodzi do bagażnika i nie jest do niczego podłączona - czujniki oczywiście nie działają - jak to można naprawić - do czego podpiąć?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak nie masz instalacji pod PDC to do niczego nie wepniesz. Moduł powinien być za wykładziną boczną po stronie wlewu paliwa.
Opublikowano

nic takiego nie widziałem - a ma może ktoś fotkę??

jeżeli go nie ma to da się coś z tym jeszcze zrobic??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na allegro są moduły do kupienia ale jeżeli fabrycznie nie ma instalacji to nie ma wiązki i wszystko by trzeba ciągnąc od podstaw.
Opublikowano
uuu to fatalnie:(
Opublikowano
a nie można podłączyć tych czujników do jakichś smiesznych zestawów co są na allegro??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a nie można podłączyć tych czujników do jakichś smiesznych zestawów co są na allegro??

Tak się chyba nie da ale ja widze dwie opcje, wstawienie jakiegoś zestawu z allegro w otwory po oryginalnych czujnikach albo odpalenie oryginalnego modułu "przez" światło cofania. Podejrzewam że się da ale trzeba by jakiś schemat elektryczny którego pewnie brak.

Opublikowano
a czy to tylke kwestia zasilania przy tym module czy coś jeszcze?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a czy to tylke kwestia zasilania przy tym module czy coś jeszcze?

No o to właśnie się rozchodzi jakie sygnały przychodzą na moduł po wiązce z auta.