Skocz do zawartości

problem z obrotami w 316i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam dla Was pytanie powiedzcie mi gdy stoje samochodem i mam luz, obroty troche skacza, gdzies tak w granicach 900-1100, powiedzcie mi co moze być powodem??
Opublikowano
Wymień sonde LAMBDA i będzie OK
Opublikowano
Wymień sonde LAMBDA i będzie OK

Jeśli spalanie nie wzrosło przeczyść silniczek krokowy

Opublikowano
  • Autor

a jaki jest koszt??

A jesli tego nie wymienie jest mozliwosc uszkodzenia jakis czesci czy cos takiego??

A za co odpowiada sonda lambda??

Opublikowano
  • Autor
a jest mozliwe by przeczyscic silnik krokowy samemu, bez pomocy mechanika?? jesli tam to powiedzcie jak to zrobic
Opublikowano
Kolego...te tematy sa naprawdę często poruszane na tym forum.Zapraszamy cie do użycia opcji szukaj :8)
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
a jest mozliwe by przeczyscic silnik krokowy samemu, bez pomocy mechanika?? jesli tam to powiedzcie jak to zrobic

Przechodziłem to samo w 318i i po przeczyszczeniu krokowca nic nie pomagało. Ty możesz spróbować bo to bardzo łatwe. Zlokalizuj silnik krokowy (to taka puszka z dwoma przewodami gumowymi, oraz z kablem zasilającym), jest on po prawej stronie silnika, prawie przy bagnecie do sprawdzania poziomu oleju. Potem wlej do słoika benzyny lub nafty i zostaw go tam na ładnych parę godzin, najepiej przez noc. Potem dokładnie wysusz silniczek i zamontuj, wtedy zobaczysz czy się coś zmieniło, jeśli nie to szukaj dalej. Ja w którymś momencie zrezygnowałem. Tobie życzę sukcesu. W razie problemów pisz.

Freude am fahren...
Opublikowano

kolego jezeli to M40 to mozesz byc tysiac rzeczy.

jesli M43 to sprawdz gume przeplywomierza czy nie jest peknieta.

ostatnio u znajomego byl ten problem i winnym okazala sie peknieta guma od przeplywomierza.

gdy pedzisz 270km/h to co widzisz przed soba to juz historia

Moja Kochanka - BMW 316