Skocz do zawartości

Zakup pierwszego BMW - dylematy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem BMW 3 e46 rocznik od 2001 w górę w 2.0D 150KM. Sedan lub compact.

Mam do Was pytanie jak wyglądają koszty eksploatacyjne takiego auta. Do tej pory jeździłem Oplami no ale zawsze kusił mnie tylni napęd :)

Czy ktoś może mi poradzić jakie spalanie ma 2.0D 150KM w mieście ? Jak z awaryjnością tego modelu? Oraz jak wyglądają ceny części eksploatacyjnych w porównaniu do innych marek.

A może jakaś benzyna + LPG? Ale słyszałem ze BMW źle znoszą gaz.

Na auto chce przeznaczyć około 33000 PLN, rocznie robię około 30 000 KM.

Z góry dzięki za porady!

Opublikowano
Widzę, że kolega obiera podobną drogę jak ja ;). Też ostatnio z Opla przesiadłem się do 320d w sedanie. Spalanie w (trój)mieście? Z ostatnich 700km wyszła mi średnia 7.1, jakby się postarać to i 6l by było ale chyba bym usnął. O awaryjności za szybko żebym mógł coś mówić. Cena części? No cóż, to nie Opel...
Opublikowano

Czy ktoś może mi poradzić jakie spalanie ma 2.0D 150KM w mieście ? Jak z awaryjnością tego modelu? Oraz jak wyglądają ceny części eksploatacyjnych w porównaniu do innych marek

Wyklęty powstań ludu ziemi..... Daruj nam kolejny z 20mln

tematów z cyklu : ZAMIERZAM KUPIĆ 320d - proszę o opinie :duh:

Na te i na inne pytania znajdziesz odpowiedź przeszukując dział serii 3

:search: :search: :search:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.