Skocz do zawartości

Radio biznes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy gdzieś jest kostka łączeniowa między radiem a tylnymi głośnikami i anteną.Bo w jednym momencie fale radiowe i tylne głośniki przestały prawidłowo działać to znaczy przy włączaniu zapłonu puka w tylnych głośnikach.Kiedy radio gra charczy.A po za tym nie mogę ustawić fal radiowych.Działa tylko jedna czy dwie fale.

Tak pomyślałem że przyczyna może być w jakimś łączu.Chyba że Ktoś uważa inaczej.

Coś doradzicie. :roll:

Opublikowano
  • Autor

Właśnie byłem u mechanika.I oto niespodzianka.Zalałem radio czyszcząc kanały wentylacyjne(odgrzybianie),które robiłem sam środkiem przeznaczonym do tego.Prawdopodobnie za mało wstrząsnąłem i się za miast pianki trochę ulało płynu do kratki nad radiemCD.

Niech to będzie przestroga dla innych ZRÓB SAM.

Głośniki tylne też się przy okazji szybciej skończyły(przez zwarcie)

Radio po czyszczeniu i prze lutowaniu dalej nie działa a głośniki te z tyłu po wymianie zaczęły piszczeć.

Koszt na razie:głośniki 160robota 40

Może ma któryś z Kolegów właśnie panel górny z CD może byś także uszkodzony napęd albo inna część.I nie drogo odsprzeda.

Dokładnie taki jak na zdjęciu

http://images50.fotosik.pl/120/bd5a5377d9a194adm.jpg

Nie wiem czy auto by się nie spaliło bo głośniki te z tyły były tak rozgrzane,że w ręku nie można było utrzymać a i radio też chłodniejsze nie było.A ja jeździłem tak dwa tygodnie. :oops: