Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro preferujesz spokojną jazdę to nie widzę potrzeby kupna opon o zacięciu sportowym ;)

Mam CSC3 od ponad roku i w porównaniu z CSC1 nie powalają na suchym, mam wrażenie że brakuje nieco gripu przy większych przyspieszeniach, z niższych prędkości, natomiast na mokrym trzymają b. dobrze, hamowanie bardzo pewne.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

witam,

Conti moim zdaniem, obok Dunlopów, są bardzo miękkie i tym samym bardziej komfortowe od Bridgetone'ów, które są, moim zdaniem chyba jednymi z twardszych opon.

ja się przesiadłem właśnie z Bridgestone na ContiSportContact2 225/40/18 i uważam, że jest zdecydowanie lepiej. Jeśli masz 18 cali felgę to tylko Conti albo Dunlop ale to jest moja opinia.Co do nokianow to z tego co się orientuję są bardzo dobre ale na mokrym (chyba gdzieś o tym czytałem w testach w jakimś brukowcu).

pozdrawiam

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja jeździłem na Conti Sport Contact 3 i przesiadłem się na RE050A (235/45/17). Guma zdecydowanie bardziej twarda, kiedy zakładali mi je na felgi padło pytanie czy to nie są to czasem RUN FLATy :mrgreen:

Według mnie na koleinach sprawdzają się lepiej niż Conti. Testowałem je też na torze w Wyrazowie - naprawdę świetne gumy.

Te opony są seryjnie montowane w wielu naprawdę szybkich samochodach: Ferrari Enzo, Aston Martin, Infinity, Porsche ...