Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamontowałem nawigację w E39 z dużym ekranem.Założyłem całą wiązkę no i działa ale brak na ekranie zegarka,odczytu zużycia paliwa ,średniej prędkości.....

Czy istnieje rozwiązanie tego problemu?Jak podłączyć abym miał wszystkie odczyty? :modlitwa:

Opublikowano
Koledzy!!!

Proszę o pomoc!! :modlitwa: :modlitwa:

Zaprogramować należy ten samochód. Z kąd niby reszta elektroniki ma wiedzieć że dostawiłeś nawigację????

Opublikowano
Dokładnie ale tylko jeśli nie miałeś wcześniej żadnej navi w aucie , jeśli miałeś monochromatyczną lub 3:4 to problem leży gdzieś indziej ale to musisz sam określić czy dokładałeś czy robiłeś swapa w navi .
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano

Wcześniej nie było nawi.

Może problem leży w tym że mam licznik z samochodzikiem??Ktoś mi mówił że musi być ten z komunikatami??Jeśli tak to powiedzcie czy ciężko przełożyć licznik?

Opublikowano
Wcześniej nie było nawi.

Może problem leży w tym że mam licznik z samochodzikiem??Ktoś mi mówił że musi być ten z komunikatami??Jeśli tak to powiedzcie czy ciężko przełożyć licznik?

Masz rację powinien być zegar tzw. duży czyli z napisami, ale myślę że da się to zrobić również z małą deską. Trzeba by sprubować , pewności nie mam.

Opublikowano
Jak myślicie wymieniać zegary czy nie?Czy komuś w pełni działa nawi z uproszczonym licznikiem?

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: