Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam kilka pytań odnośnie kluczyków, jak kupowałem auto dostałem kilka jakoś na szybko sprawdziłem i pasowały 2 sztuki, reszta poszła do szuflady, dzisiaj przez przypadek je znalazłem i tak w sumie otrzymałem od sprzedawcy następujące kluczyki:

-czarny plastik metalowy grot (ten pasuje do wszystkiego)

-szary plastik metalowy grot (ten pasuje do wszytskiego)

-czarny plastik z latarką (świeci bardzo słabo to ten z szuflady trzeba się namęczyć żeby otworzyć auto jak włożymy do stacyjki to kręci się w koło 360 stopni i raaz na jakis czas załapuje) chyba to jest główny kluczyk tylko się wyrobił

-plastikowy cały jakby forma działa wszytsko odpala auto

-plastikowa forma nie pasuje do niczego wogóle jakby odwrotność grotu (wzór)

-metalowy cały nie pasuje do drzwi wchodzi w stacyjkę ale się kręci 360 stopni

-metalowy cały jakby ze ściętą główką nie pasuje do niczego

-i taka mała popierdułka jakby do blokady od roweru, myślę że to jakby od alarmu jakiegoś zabezpieczenia, tylko że z tego co mi wiadomo to moje auto nic takiego nie ma no chyba że gdzie jest tylko że wyłączone a ja o tym nic nie wiem (auto mam od roku sprowadzane z Niemiec przez handlarza)

czy tak wygląda fabryczny zestaw?

czy można zamienić groty żeby ten z latarką był dobry?

gdzie może być jakaś centralka od alarmu żeby zobczyć czy ten kluczyk pasuje w e36?

Opublikowano

czesc.... ja mam tylko dwa czarne i jeden szary, czarne do wszystkiego...

ale szary to u mnie otwiera tylko drzwi i odpala uato, nie otworzysz nim bagaznika i schowka na rekawiczki (to taki bajer BMW, ze niby jak jedziesz do hotelu i dajesz samochod, zeby obsluga go zaparkowala to dajesz siwy kluczyk i nikt sie nie dostanie do bagazu lub rzeczy osobistych w schowku).

tyle wiem na pewno, sprawdz siwy kluzyk ide o zaklad, ze nie otworzy bagaznika....

o innych rodzajach kluczy nie wiem, bo nie posiadam....

pozdro

Opublikowano

ten z latarką to główny

te dwa (ciekaw jestem tylko dlaczego jeden czarny a drugi szary, ja miałem czarny) z plastikiem to zapasowe

ten jeden plastikowy to zapewne hotelowy, sprawdź - auto odpalisz ale schowka nie otworzysz

skoro pozostałe do niczego nie pasują to przestałbym sobie nimi głowę zawracać :wink:

BTW. ale ci zazdroszcze... mam auto tylko z jednym kluczykiem :oops: :cry:

Opublikowano
szkoda tylko że ten z latarką nie działa prawidłowo najchetniej kupiłbym obudowę z czystym grotem w ASO ale pewnie kosmos będzie
Opublikowano
dzwoniłem do ASO i cena mile mnie zaskoczyła mianowicie wersja z latarką bez diody czyli wnętrzności 139zł a bebechy chyba 58zł+22zł bateria
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Proponuję kupić sobie, lub ściągnąć, instrukcję do auta...

tam takie podstawowe sprawy są opisane...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png