Skocz do zawartości

wymina uszczelniaczy zaworów w 328i-jak to zrobic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

zamierzam zabrac sie za wymiane uszczelniaczy trzonkow zaworów w moim 328i (M52).

z tego co wiem silnik ten jest wypozony w uklad Vanosa.

Stad tez moje pytanie: czy uklad ten komplikuje regulacje rozrzadu, czy jest z tym duzo pracy, czy sa jakies kruczki podczas takiego zabiegu???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie potrafie odpowiedziec na Twoje pytanie ale interesuje mnie dlaczego chcesz wymienic te uszczelniacze, jakie sa objawy, moj silnik delikatnie klekocze ale to chyba dzwiek vanosa
Opublikowano
mnie też ciekawi co sie dzieje z Twoją 328? a mi lekko klekotal na samym początku, ale od kiedy tankuje tylko na schellu uspokoiło sie, leje 95 pb, jak lekko klekotało to bylem u mechaników i w sumie wyszlo że to popychacz hygrauliczny tzw szklanka, ale mozna tak jeżdzić.. jesłi sie nie pogarsza to Kein Stress!!!! :) Pozdro!!!
kocham moją bejke!!!!!!!!!!
Opublikowano
Nie potrafie odpowiedziec na Twoje pytanie ale interesuje mnie dlaczego chcesz wymienic te uszczelniacze, jakie sa objawy, moj silnik delikatnie klekocze ale to chyba dzwiek vanosa

pewnie ma nadmierny apetyt na olej :) szczegolnie jak sie ja ostro potraktuje :)

Sa zaklady ktore wymienia ci uszczelniacze bez sciagania glowicy, po prostu w gniazdo swiecy wkreca sie odpowiednia koncowke i pompuje cisnienie ktore unosi ci zawor.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D