Skocz do zawartości

e23 podciekanie paru miejsc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problem kilku osobom z ktorymi rozmawialem znany lecz nie rozwiazany.

czy postoi ze sniegiem czy w deszczu wiekszym:

1. bagaznik wilgotny

2. lewa podloga przy tylnych siedzeniach i ...

3. ..przy kierowcy kaluza.. tzn tapicerka az nasiaknieta, ze trzeba potem wietrzyc i osuszac...

czym to moze byc spowodowane?

wszystkie namokniecia z lewejstrony, a z lewej okna dobrze uszczelnione (dla zlosciwosci to akurat z prawej mi sie skruszyla uszczelka przy oknie i swiszczy jak jade, ale nie cieknie nic tam)

he? w co zerknac ? uszczelki w bagazniku byly wymieniane i nic, a przy szybie tylnej nic wyraznie nie widac aby bylo nie tak... no i co z podloga ?? moze zatkane jakies kanaly do odprowadzania wilgoci? gdzie tego szukac ?

Opublikowano
Jeżeli ma otwierany dach to sprawdź rurki, które (przynajmniej w E-34) idą od dachu pod podsufitką w tył samochodu. Zchodzą po tylnych słupkach za fotelami w dół i idą do otworu wylotowego w podłodze. U mnie ktoś z tym majstrował i źle je wsadził. Woda ciekła do środka i do bagażnika. Takie same rurki idą analogicznie do przodu auta.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Zwróć uwagę na tylne lampy /szczelność /oraz tylną szybę-czasami nawet wklejana jest nie dokładnie wklejona,no i przecieka-czyli wąż z wodą i szukać!.Powodzenia
Opublikowano
Jeżeli ma otwierany dach to sprawdź rurki, które (przynajmniej w E-34) idą od dachu pod podsufitką w tył samochodu. Zchodzą po tylnych słupkach za fotelami w dół i idą do otworu wylotowego w podłodze. U mnie ktoś z tym majstrował i źle je wsadził. Woda ciekła do środka i do bagażnika. Takie same rurki idą analogicznie do przodu auta.

o matko w zyciu bym nie wpadl na to.. sprawdze. nie wiem w sumie jak.. ale cos zrobie.. dzieki !!

Opublikowano

Witam

Myślę że najlepsza rada już padła wąż z wodą i do przodu :D ,tylko wyciąg dywaniki ( i tak musisz je wysuszyć )

Powodzenia

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Jak już pisali koledzy najłatwiej sprawdzić wężem. Ja otworzyłem dach i lałem małym strumieniem wodę w boczne rynienki otwartego dachu. Ponieważ woda nie spływała na zewnątrz to sprawa była jasna. Zacznij od sprawdzenia czy otwory wylotowe nie są zatkane. W E-34 są pod na łączeniu progu z podłogą za przednim i przed tylnym kołem.

Powodzonka

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Tylko wtedy mniej wody leci kanałami. Lepiej widać jak to zrobisz przy otwartym. Oczywiście lejąc w boczne rynienki a nie do środka :lol: