Skocz do zawartości

e23 podciekanie paru miejsc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problem kilku osobom z ktorymi rozmawialem znany lecz nie rozwiazany.

czy postoi ze sniegiem czy w deszczu wiekszym:

1. bagaznik wilgotny

2. lewa podloga przy tylnych siedzeniach i ...

3. ..przy kierowcy kaluza.. tzn tapicerka az nasiaknieta, ze trzeba potem wietrzyc i osuszac...

czym to moze byc spowodowane?

wszystkie namokniecia z lewejstrony, a z lewej okna dobrze uszczelnione (dla zlosciwosci to akurat z prawej mi sie skruszyla uszczelka przy oknie i swiszczy jak jade, ale nie cieknie nic tam)

he? w co zerknac ? uszczelki w bagazniku byly wymieniane i nic, a przy szybie tylnej nic wyraznie nie widac aby bylo nie tak... no i co z podloga ?? moze zatkane jakies kanaly do odprowadzania wilgoci? gdzie tego szukac ?

Opublikowano
Jeżeli ma otwierany dach to sprawdź rurki, które (przynajmniej w E-34) idą od dachu pod podsufitką w tył samochodu. Zchodzą po tylnych słupkach za fotelami w dół i idą do otworu wylotowego w podłodze. U mnie ktoś z tym majstrował i źle je wsadził. Woda ciekła do środka i do bagażnika. Takie same rurki idą analogicznie do przodu auta.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Zwróć uwagę na tylne lampy /szczelność /oraz tylną szybę-czasami nawet wklejana jest nie dokładnie wklejona,no i przecieka-czyli wąż z wodą i szukać!.Powodzenia
Opublikowano
  • Autor
Jeżeli ma otwierany dach to sprawdź rurki, które (przynajmniej w E-34) idą od dachu pod podsufitką w tył samochodu. Zchodzą po tylnych słupkach za fotelami w dół i idą do otworu wylotowego w podłodze. U mnie ktoś z tym majstrował i źle je wsadził. Woda ciekła do środka i do bagażnika. Takie same rurki idą analogicznie do przodu auta.

o matko w zyciu bym nie wpadl na to.. sprawdze. nie wiem w sumie jak.. ale cos zrobie.. dzieki !!

Opublikowano

Witam

Myślę że najlepsza rada już padła wąż z wodą i do przodu :D ,tylko wyciąg dywaniki ( i tak musisz je wysuszyć )

Powodzenia

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Jak już pisali koledzy najłatwiej sprawdzić wężem. Ja otworzyłem dach i lałem małym strumieniem wodę w boczne rynienki otwartego dachu. Ponieważ woda nie spływała na zewnątrz to sprawa była jasna. Zacznij od sprawdzenia czy otwory wylotowe nie są zatkane. W E-34 są pod na łączeniu progu z podłogą za przednim i przed tylnym kołem.

Powodzonka

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
  • Autor
hmmm.. przy otwartym lac prosto do kanalow? ale mi to zawsze podcieka nawet jak mam zamkniety, wiec moze przy zamknietym probowac bezposrednio na obrzeza szyberdachu ??
Opublikowano
Tylko wtedy mniej wody leci kanałami. Lepiej widać jak to zrobisz przy otwartym. Oczywiście lejąc w boczne rynienki a nie do środka :lol: