Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Byłem w czwartek nabić klimę, ale okazalo się, że klimy nie da sie nabić, ponieważ jest bardzo szybko uchodzi ciśnienie. Co może być powodem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W warsztacie nie potrafili sprawdzić gdzie ucieka czynnik ?? Chyba powinni sie na tym najlepiej znać. Miejsc z których może uciekac jest naprawdę dużo.
Krzysztof
Opublikowano
Podłączyli azot ale nic nie było widać jestem umówiony na pon. mówili że przyczyną może być jakiś wąż, że trzeba będzie go "zarobić", kolega mówił mi, że z tym zarobieniem różnie bywa, lepiej kupić nowy. Ale co może być przyczyną niedziałajacej klimy oprócz wężą?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyciek czynnika możesz mieć na każdym połaczeniu przewodów/węży z chłodnicą, kompresorem, sama chłodnica może być uszkodzona. Jak klima nie była włączana w zimie to duże prawdopodobieństwo, że padły gumowe oringi na połączeniach. Bez barwnika w układzie + okulary i latarka UV nic nie zobaczysz i nie sprawdzisz. A tym azotem to co chcieli sprawdzić, ciśnienie czy co ??? Acha jeszcze jedno trzymaj się z daleka od warsztatów bez automatycznych urządzeń w które wprowadzasz model auta i maszyna sama robi co do niej należy...
Krzysztof