Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Motor 2,5l vanos bez LPG.

Od pewnego czasu występują problemy z pracą silnika, wczesniej było tylko przy przyspieszaniu do 3500obr są odczuwalne momenty braku paliwa.

Przyspiesza i za chwile gaz wciśnięty, a czuć że silnik nie ciągnie przez chwile jakby mu brakło paliwa i za chwile jedzie dobrze.

Obecnie dzieje się tak przy przyspieszaniu jak i przy jeździe spokojnej czyli normalna jazda ciągła np. ok 2800obr bez zwalniania i przyspieszania i czyc, że ma przerwy tak jakby brakowało mu paliwa.

Wcześniej w zeszlym roku wymieniłem 2 razy cewki i na jakiś czas się uspokoiło.

Ostatnio był na kompie i nic nie wskazuje na błędy, jedynie trochę ospała sonda przy silniku.

Samochód nigdy nie wdychał gazu.

Czym może to być spowodowane?

- przepływka

-cewki

- świece (10tys/km wymienione)

- ???

Pozdrawiam

BMW wieczna miłość...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapchany filtr paliwa,klękająca pompa.Sprawdz ciśnienie paliwa powinno wynosić okolo 3bar.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

filtr paliwa wymieniany razem z olejem ale ostatnio na przeglądzie zauważyłem jakiś drugi filtr pod samochodem koło baku jego jeszcze ani razu nie wymieniłem, a zrobiłem już 150tys km.

Pompę sprawdze.

BMW wieczna miłość...