Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moja padła w zeszłym tyg.(z schematu chodzi Tobie o koło pasowe) strasznie ciekło po wszystkim.

Przede wszystkim polecam oryginalną nie jest aż tak droga 80zł.

Ja dałem auto do mechanika bo u mnie była śruba zerwana na rolce i trzeba było nawiercać i kombinować. wymiana kosztowała mnie 140zł.

Szczerze myślę że nie jest to mocno skomplikowane koleś uwinął się w 2-3h wliczając w to czas jaki stracił na dojazd do salonu i zakup nowej.

A szczerze mówiąc to wg mnie są rzeczy które można samemu zrobić (chodzi mi o jakieś profilaktyczne sprawy typu wymiana filtra pyłków itd.)

Wg mnie przy takich awariach niezbędna jest wizyta u mechanika (naszego zaufanego dobrego przede wszystkim taki jak mój :D) a dlaczego, bo zawsze doglądnie resztę dokręci coś wychwyci jakiś luz...

Grzebanie w miejscach tak specyficznych jak koło pasowe wg = wizyta u mechanika (szukanie oszczędności poprzez wymiany samemu wiąże się z popadaniem w koszty)

Opublikowano

Zadałem proste pytanie :) czy duzo problemów jest czy nie??i co mozna napotkać na drodze. Nie prosiłem o umoralnianie typu wal= warsztat?? Będę to robić na warsztacie z kolegą,z którym wiele operacji juz dokonalismy min. wymiane sprzegla, uszczelnienia za kolem zamachowym w mojej e36. itp. Prosze o osobe, która jest zorientowana w temacie i odpowie mi na pytanie??

Pozdrawiam Bartek :)

Opublikowano

nikt tego nie robil?? czy taka slaba wiedza uzytkowników jest?? czy nie chcecie podzielić sie wiedza??

Pozdrawiam

Bartek