Skocz do zawartości

320d automat nie lubi 1500obr/min?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

To moj pierwszy temat. Licze na Wasza pomoc. Moj nowy nabytek to E46, 320d, 2004r. touring, automat

1. Czy Wasze automaty tez nie lubia obrotow 1500/min? Moj jakby sie lekko 'poddusza' przy 70km/h i okolo 1500 obrotow / min. Skrzynia sie jakby wtedy gubi.

2. Na wybojach slysze trzeszczenie w drzwiach od kierowcy. Myslalem, ze to jakies elementy drzwi o siebie ocieraja. Ale te objawy mijaja gdy lekko opuszcze szybe. Ma ktos pomysl co to moze byc? Mial moze ktos podobny przypadek?

Dzieki z gory za odpowiedzi. Pozdrawiam,

stageman

Opublikowano

odn 1. mam podobnie przy ok 1500 obr/min tak jakby się zawahał i na chwile lekki pomruk , zazwyczaj dzieje się to przy zimnym silniku jak olej w skrzynce nie rozgrzany... być może wymiana oleju w skrzyni ktorą zamierzam zrobić niedługo (przebieg 115 tys) pomorze...

odn 2. tematów wiele użyj opcji :search: albo nasmaruj wazeliną, sylikonem w spray'u uszczelki w drzwiach.......

pozdr

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Czytałem trochę o wymianie oleju w skrzyni. Jedni piszą żeby wymieniać a inni, że nie (że to olej lifetime a wymiana może doprowadzić nawet do awarii skrzyni) . Ja mam przebieg pod 200 tys. km.

Pozdrawiam