Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 2 zapytania do kolegów i koleżanek z forum.

Otóż:

1) jakie opony fabrycznie były montowane na felgę 15/7J/H2 w E36 Compact`ie 316i z 98 r? Czy zakup opon 205/60/R15 bedzie dobry w tym przypadku? Czy moze lepiej 205/55/R15? Jak bedzie wygladala wtedy sprawa z przeklamywaniem licznika (chodzi o to aby go nie bylo oczywiscie)?

2) czy ktoś wie i może polecić jakiś środek na zanieczyszczenia na karoserii po ptakach? Razz Chodzi mi o to iż ostatnio na czyściutkie autko narobił ptak - po umyciu efekt jest taki że te zanieczyszczenia delikatnie jakby wżarły się w lakier powodująć lekko widzialną plamę - próbowałem pasty ABEL, pomogło lekko ale plamę nadal mogę dostrzec...

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Jaki masz teraz rozmiar opon?

o to chodzi ze teraz mam jeszcze opony z zimy na felgach stalowych :oops: i jak najszybciej chce na te felgi aluminiowe kupic opony aby na stalowkach i zimowkach nie jezdzic i nie wiem jaki profil opon do tych felg aluminiowych powinien byc. Poprzednio na tych felgach byly opony o rozmiarze 205 ale wlasnie nie pamietam jaki byl ich profil i tu sie pojawia moj problem :? Pomozcie bo cieplo juz za oknem a mnie nerwica przez to lapie patrzac na czym jezdze :D

Opublikowano

po przewertowaniu wiele postów i opinii na temat opon, chciałbym się zapytać co byście wybrali na moim miejscu:

1. Fulda Carat Progresso - cena ok 230 zl/szt.

2. GoodYear Optigrip - cena 285 zł/szt. (czy się opłaca?)

3. GoodYear EfficientGrip - cena ok 290 zł/szt.

Myślę, że to 3 sensowne opony, wiele opon z segmentu cenowego 220-290 zł ma skrajnie mieszane opinie, dlatego chcę rozwiać swoje rozsterki i piszę na tym forum. Z tego co znalazłem w necie te 3 opony cieszą się dobrą opinią - a Wy co o nich sądzicie?