Skocz do zawartości

Lusterka elektryczne - wywala bezpicznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od zimy mam problem z lusterkami elektrycznymi, mianowicie przepala się bezpiecznik. Zmieniałem już 2 razy i po kilku dniach przepala się, ostatnio dałem nieco mocniejszy - potrzymał ze 4 dni.

Wie ktoś jak się do tego zabrać??

Opublikowano

Moze jakis "madry" elektryk cos jeszcze Ci podlaczyl pod lusterka?

U mnie jest pare dodatkowych rzeczy podlaczonych pod wycieraczki i przekaznik np ale nic sie nie przepala bo najpierw sprawdzili obciazenie czy to przejdzie... Dziwne tylko, ze jak dales wiekszy to rowniez, a jaki dales? Moze jeszcze za maly?

Pozdrawiam
Opublikowano
Ej no bez jaj , nikt nic nie podłączył bo nic nie było robione w tej materii. Przez 3 lata było ok. Jak pamiętam to zgodnie z rozpiską bezpiecznik ma być 15 a ja dałem 25 więc ewidentnie coś nie halo!
Opublikowano
Miałem też taki problem z przepalaniem się bezpiecznika.W moim przypadku okazało się, że miałem przetarte przewody od podgrzewania dysz spryskiwacza.
BMW E34 525 TDS 96' TOURING
Opublikowano
Spryskiwacza szyby przedniej? Nie bardzo rozumie co ma jedno do drugiego... Rozbiorę po weekendzie lusterka, sprawdzę wkłady i napięcie na przewodach.
Opublikowano
U siebie mam na jednym bezpieczniku podgrzew. spryskiw. światło cofania, i regulacje lusterek bezpiecznik nr 12 (15A) e34 524td.
BMW E34 525 TDS 96' TOURING
Opublikowano

Koledzy pomozcie mi... Otoz w moim BMW E34 TDS 93' przestalo dzialac el sterowanie lusterek i swiatlo cofania. Sprawdzilem miernikiem KAZDY bezpiecznik pod maska i kanapa. Co to moze byc? Przekaznik? Jezeli tak, to ktory?

Pozdrawiam!

Opublikowano
Wedle instrukcji to właśnie wspomniany bezpiecznik nr 12 jest odpowiedzialny za el. lusterka, podgrzewanie spryskiwaczy przedniej szyby oraz światło cofania.
Opublikowano

tylko ze on jest dobry... :/

wymienialem na el szyby, przy okazji zrobilem zwarcie i poszly bezpieczniki modułow (2x 7,5A) pod kanapa. wymienilem i wszystko dziala tylko nie el. lusterka i swiatlo cofania. sprawdzilem wszystkie bezpieczniki miernikiem i jak na zlosc wszystko ok :/