Skocz do zawartości

Lusterka elektryczne - wywala bezpicznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od zimy mam problem z lusterkami elektrycznymi, mianowicie przepala się bezpiecznik. Zmieniałem już 2 razy i po kilku dniach przepala się, ostatnio dałem nieco mocniejszy - potrzymał ze 4 dni.

Wie ktoś jak się do tego zabrać??

Opublikowano

Moze jakis "madry" elektryk cos jeszcze Ci podlaczyl pod lusterka?

U mnie jest pare dodatkowych rzeczy podlaczonych pod wycieraczki i przekaznik np ale nic sie nie przepala bo najpierw sprawdzili obciazenie czy to przejdzie... Dziwne tylko, ze jak dales wiekszy to rowniez, a jaki dales? Moze jeszcze za maly?

Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
Ej no bez jaj , nikt nic nie podłączył bo nic nie było robione w tej materii. Przez 3 lata było ok. Jak pamiętam to zgodnie z rozpiską bezpiecznik ma być 15 a ja dałem 25 więc ewidentnie coś nie halo!
Opublikowano
Miałem też taki problem z przepalaniem się bezpiecznika.W moim przypadku okazało się, że miałem przetarte przewody od podgrzewania dysz spryskiwacza.
BMW E34 525 TDS 96' TOURING
Opublikowano
  • Autor
Spryskiwacza szyby przedniej? Nie bardzo rozumie co ma jedno do drugiego... Rozbiorę po weekendzie lusterka, sprawdzę wkłady i napięcie na przewodach.
Opublikowano
U siebie mam na jednym bezpieczniku podgrzew. spryskiw. światło cofania, i regulacje lusterek bezpiecznik nr 12 (15A) e34 524td.
BMW E34 525 TDS 96' TOURING
Opublikowano

Koledzy pomozcie mi... Otoz w moim BMW E34 TDS 93' przestalo dzialac el sterowanie lusterek i swiatlo cofania. Sprawdzilem miernikiem KAZDY bezpiecznik pod maska i kanapa. Co to moze byc? Przekaznik? Jezeli tak, to ktory?

Pozdrawiam!

Opublikowano
  • Autor
Wedle instrukcji to właśnie wspomniany bezpiecznik nr 12 jest odpowiedzialny za el. lusterka, podgrzewanie spryskiwaczy przedniej szyby oraz światło cofania.
Opublikowano

tylko ze on jest dobry... :/

wymienialem na el szyby, przy okazji zrobilem zwarcie i poszly bezpieczniki modułow (2x 7,5A) pod kanapa. wymienilem i wszystko dziala tylko nie el. lusterka i swiatlo cofania. sprawdzilem wszystkie bezpieczniki miernikiem i jak na zlosc wszystko ok :/