Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!. Mam problem z prawymi drzwiami przednimi. Wyglada to tak, ze jezeli chce opuscic szybe z pozycji kierowcy, to po nacisnieciu guzika jest zero rekacji, natomiast jak pasazer otwiera szybe wszystko jest ok. Nie dziala tezpodgrzewanie i sterowanie lusterka. Gdzie moge szukac przyczyny usterki ??
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano

witam,

sterownik (przelacznik) szyb/lusterek ci padl a raczej tasma w nim i dalego ci nic nie dziala. koszt takiego sterownika ok 150 zl,

pozdrawiam

Opublikowano
Ale czy to mozliwe ze calkiem padl, jak wszystkie drzwi moge otworzyc z poziomu kierowcy ? Moze jakis kabelek sie rozlaczyl ? :D Jakby padl caly sterownik to pewnie wszystko by nie dzialalo
NO BMW - NO FUN !!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wydlub panel z przyciskami szyb u kierowcy i sprawdz kostki.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

tylkop uwazaj podczas owego "dlubania" bo na pewno peknie ci albo przycisk albo panel.

zazwyczaj jak pada tasma to cos nie dziala a niie wszystko, ale dla pewnosci sprawdz kable

Moja rada jie dlubia przyciski tylko wyjmij caly panel, rozlacz kostke i przeczysc styki.

pozdrawiam

Opublikowano
Miałem taką samą sytuację z drzwiami po zdjęciu tapicerki okazało się ze jeden przewód pękł przy samej kostce przy karoseri.A więc proponuje kolego zrobić tam pierwsze kroki nic nie kosztuje a około 45 minut zabawy
Opublikowano
tak zrobie, bo w sumie jak padlo tez sterowanie lusterka, to na bank nie bedzie walniety guzik od szyby. Wyglada wlasnie na urwany kabelek bo centralny z kluczyka tez w tych drzwiach nie chadzia ;/
NO BMW - NO FUN !!!