Skocz do zawartości

[320 D ] Zakładam Xenony !! jakie problemy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , w przyszłym tygoniu odbieram oryginalne lampy bi xenon do mojej e46 ( 2002 po lifcie ) prosze o podpowiedzi z jakimi problemami sie spotkam i jak je rozwiąże , dzieki i pozdrawiam :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Same światła to nie problem. Oprócz montażu trzeba później oczywiście przeprogramować LCM, a to tylko pod kompem (wiadomo). Dla mnie największy problem to zabawa z zamontowaniem spryskiwaczy.

Ile płacisz za te światła? Rozumiem, że wydając sporo na bixenon, chcesz to zrobić porządnie i nie zapominasz o samopoziomowaniu i spryskiwaczach?

Nie dalej jak wczoraj był temat dokładania xenonów w e46:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=107613&highlight=

Opublikowano

Jeśli chodzi o spryskiwacze to moge mieć 2 za 300 zł więc nie drogo chyba , samopoziomowanie właśnie szukam, za bixenony oryginalne w naprawde dobrym stanie mam zapłacić 1500 zł ........

gdzie można przeprogramować , jaki komp potrzebny i czy taki zwykły mechanik z kompem sobie poradzi z takim przeprogramowaniem ?

zmieniłem żarówki kierunkowskazów na diodowe i też komp pokazywał spalone i szybko migały ale taki problem to nei problem wpiełem za kierunkami zwykłe żarówki w przewody i błąd znikł a kierunki migają jak trzeba..............

jeśli chodzi o zderzak to hmm pierwsze słyszeo tym wycinaniu , ja mam zderzak m pakiet oryginalny nie bardzo rozumiem co mam tam wycinać :jawdrop:

myślałęm że wystarczy kupić listwy pod lampy z otworem na spryskiwacze ................

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak tak, z wycinaniem to moja pomyłka, w międzyczasie poprawiłem. Moduł przeprogramuje każdy posiadacz np. GT1.